• ŠT2 v Bratislave
          • ŠT2 v Bratislave

            23. 6. 2023

            Každý zo žiakov našej triedy je iný, ale v jednom sa zhodli – všetci túžili ísť do Bratislavy. A tak sme sa tam dňa 22. 6. vybrali na exkurziu. Prvý zážitok z hlavného mesta sa niesol v znamení Prezidentského paláca, Bratislavského hradu či Auparku. To bolo niečo, čo sme za tých pár hodín stihli pozrieť, lebo obzerať tu veru máme čo, len ten čas nám ubiehal veľmi rýchlo. Ale všetci sme sa veru zhodli, že do Bratislavy sa ešte musíme vrátiť. Prekvapilo i potešilo nás náhodné stretnutie so slovenským moderátorom Marcelom Forgáčom, ktorý sa s nami veľmi rád odfotil. Bol to pekný a obohacujúci deň, ktorý sme si spoločne ako triedny kolektív užili a žiaci ho zvládli i napriek horúčave a dlhému cestovaniu veľmi dobre. Zažili sme atmosféru hlavného mesta a veríme, že sa tu ešte vrátime. Hoci najbližšie by sme zas chceli obzrieť východ nášho krásneho Slovenska. Využime i toto leto na jeho spoznávanie.


            Ivana Gabrišová

        • Siedmaci a ôsmaci v Poľsku
          • Siedmaci a ôsmaci v Poľsku

            23. 6. 2023

            Naši ôsmaci a siedmaci v predposledný týždeň navštívili Poľsko. Najprv sme navštívili Kościelisku dolinu. Prešli sme sa a rozdelili sa na dve skupinky. Jedna šla na horskú chatu a druhá sa vybrala zažiť nečakaný zažitok. Cestou sme zazreli niečo, čo asi nikto nečakal. Medveď. S otvorenými ústami sme sa naňho pozerali. Nebáli sme sa, no skôr sme sa zľakli, či kdesi nebude náhodou matka medvedica. Pofotili sme ho a vybrali sa preskúmať jaskyňu. Najprv sme sa pokochali krásnym výhľadom, spokojní, no to sme nevedeli, kam sa  dostaneme. Prišli sme do jaskyne. Mysleli sme si, že je maličká, no nakoniec sme šli plus-mínus 500 metrov pod skalami, v tesných uličkách. Doudierali sme sa, hlavy, kolená, a niektorí sa dokonca aj okúpali. Svetlo sme nevideli peknú pol hodinu a keď sme konečne zazreli lúče slnka, pocit, ktorý sme v tom momente zažívali, bol neskutočný. Aj sme si zakričali. Pomaly sme zišli dolu a navštívili sme mesto Zakopané. Tam sme sa najedli, pokúpili si rôzne veci. Unavení, ale spokojní sme sa vrátili domov.

            Kristína Anna Buzinkayová, 7. B

        • OZNÁMENIE
          • OZNÁMENIE

            20. 6. 2023

            Na základe zabezpečenia plnenia úloh v súvislosti s ochranou mäkkých cieľov na školách Vám oznamujeme, že z Policajného zboru na našu školu bol určený policajt pán Sirej.

            Je možné použiť nepretržite tel. číslo na stálu službu: 
            +421961463955 alebo je takisto možné kontaktovať na email: chranimedeti@minv.sk, resp. oopzsu@minv.sk                                                  

            Tieto kontaktné údaje majú slúžiť na oznámenie akýchkoľvek informácií alebo zistenia skutočností nasvedčujúcich rôznemu protiprávnemu konaniu v školských zariadeniach.

        • Športový deň rodičov, žiakov a učiteľov
          • Športový deň rodičov, žiakov a učiteľov

            21. 6. 2023

            Veľmi sa tešíme, že sa nám po dlhšej dobe podarilo zorganizovať športové podujatie, pri ktorom si mohli zmerať sily žiaci, rodičia a učitelia vo vybíjanej, vo florbale a bedmintone. Evanjelický pán farár sa spolu s rodinou postaral o vynikajúci guláš, ktorý bol posilnením a povzbudením pre všetkých účastníkov medzi jednotlivými zápasmi. Sme radi, že sa akcie zúčastnilo veľa športových nadšencov. 

            Ďakujeme všetkým za účasť a veríme, že sa pri dobrom guľáši stretneme na turnajovej odvete o rok v ešte väčšom počte. 

             

            Vyhodnotenie súťaží:

            Florbal:                       1. miesto:        žiaci

            Volejbal:                     1. miesto:        učitelia

            Bedminton - štvorhra 1. miesto:      Tomáš Beniač a Benjamín Barčík

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň rodičov, žiakov a učiteľov.

        • Online podujatie
          • Online podujatie

            23. 6. 2023

            Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch si Vás dovoľuje pozvať na online podujatie:

            Dištančné poradenstvo ako efektívny nástroj nízkoprahovej pomoci pre všetky deti“, ktoré sa bude konať dňa 29.6.2023 (štvrtok); 17:30 – 19:00 hod.

            Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/88005612006

             

            Diskutéri budú tentokrát traja:

            Andrej Vršanský z Ligy za duševné zdravie,

            Andrej Kostanjevec z Národnej linky na pomoc deťom v ohrození a 

            Mária Vargová z Národného koordinačného strediska pre riešenie problematiky násilia na deťoch.

             

            Poskytovanie dištančného poradenstva, prevencie a krízovej intervencie telefonickou alebo online formou pre všetky deti ohrozené akoukoľvek formou násilia alebo prežívajúce svoj vážny problém – aktuálne trendy a štatistiky vo vzťahu k duševnému stavu a prežívaniu detí.

        • English Star
          • English Star

            19. 6. 2023

            Dňa 27. apríla 2023 sa 48 odvážnych žiakov zapojilo a predviedlo svoje schopnosti v medzinárodnej súťaži v anglickom jazyku „ENGLISH STAR“. Testy boli zamerané na jazykové zručnosti ako sú čítanie s porozumením a písanie, rozvoj tvorivosti a aktívneho myslenia.

            Toto sú najúspešnejší z nich:

            100%  = 100 bodov - Tomáš Gerec (9. B)

            99% = 99 bodov – Andrea Hušlová, Radka Socháňová (9. B)

            98% = 98 bodov – Lucia Belanová (7. B)

                                             Lea Maňková (8. A)

                                             Lujza Pálffyová, Michal Očka (9. A)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a prikladáme poukážku na nákup produktov značky FUSAKLE.

             Tešíme sa na ďalší ročník.

            Mgr. Gabriela Pančáková

        • Úspech v rybárskej súťaži
          • Úspech v rybárskej súťaži

            19. 6. 2023

            V dňoch 10. - 11. 6. 2023 sa na rieke Revúca (okres Ružomberok) uskutočnili Medzinárodné majstrovstvá Slovenska juniorov v love rýb udicou - prívlač, ktoré zorganizoval Slovenský zväz športového rybolovu.

            Zúčastnili sa ho pretekári zo Slovenska a Českej republiky v 3 kategóriách: U 15, U 20 a U 25. V kategórii U 15 sa v konkurencii 8 pretekárov nestratil žiak našej školy Andrej Lacika (7. A), ktorý na svojich prvých ozajstných prívlačových pretekoch obsadil 3. miesto a zo Slovákov bol na druhom mieste.

            K úspechu mu gratulujeme a dúfame, že v blízkej budúcnosti pridá ďalšie!

            Daniel Hrk

        • Spoznaj Slovensko - záverečná opekačka
          • Spoznaj Slovensko - záverečná opekačka

            18. 6. 2023

            Školský rok sa nám pomaly chýli ku svojmu koncu, a tak nastal čas na jeho bilancovanie aj v krúžku Spoznaj Slovensko. Jeho členovia sa stretli, aby si mohli zaspomínať, čo všetko počas roka videli. A nebolo toho veru málo! Navštívili sme Trenčín s jeho povestným hradom, Banskú Bystricu a Múzeum SNP, ktoré sa v nej nachádza, Bytču, Košice, kde sme sa rozhliadli z veže Dómu sv. Alžbety a vyskúšali si rôzne experimenty v technickom múzeu, Bratislavu, jej 3D galériu a zrkadlové klamy či Strečno a plavbu na pltiach a spoznávanie hradu. Všetci sme sa zhodli, že naše Slovensko je naozaj krásne a stojí za to objavovať jeho zákutia! 

            Petra Palubjaková

        • Kvízový večer č. 3
          • Kvízový večer č. 3

            18. 6. 2023

            V polovici júna sa v podvečerných hodinách opäť stretli tímy, ktoré si svoje vedomosti a postreh merajú v rôznych tematických otázkach. Tentokrát odpovedali na otázky týkajúce sa letných filmov, vesmíru, biológie človeka či Sučian. Poriadne sa pri odpovediach zapotili a konečný stav bol naozaj veľmi tesný. Víťazom však vždy môže byť len jeden tím, a tým sa stal tím BaKieho. Druhé miesto obsadil spojené tímy KriTeMa a Divoké kočky a na treťom mieste skončili Pokémoni. Tým sa podarilo skoro presne tipnúť aj odpoveď na bonusovú otázku - aká je priemerná vzdialenosť medzi Mesiacom a Zemou? Tak čo, vedeli by ste odpovedať?

            Zúčastneným tímom ďakujeme za ich aktívnu účasť vo všetkých kolách a tešíme sa na pokračovanie Mozgožrúta v ďalšom školskom roku.

            Petra Palubjaková

        • Úspešný zber papiera
          • Úspešný zber papiera

            18. 6. 2023

            Každoročne sa naša škola zapája do jesenného a jarného zberu papiera, ktorý pre školy organizuje firma Brantner. Jarný zber bol pre nás tento raz mimoriadne úspešný. 

            Získali sme totiž prvenstvo v počte najviac nazbieraného papiera spomedzi všetkých škôl v okrese. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať až 4200 kg papiera! Dosiahli sme však aj ďalší úspech. Náš žiak, Patrik Geľan (7. B) doniesol najviac kilogramov spomedzi všetkých zapojených žiakov v okrese. Zástupkyňa firmy Brantner mu preto odovzdala hodnotné dary. Za prvenstvo získala finančný dar aj naša škola.

            Všetkým, ktorí ste sa do zberu papiera zapojili, ďakujeme, a tešíme sa na ďalší, jesenný zber. 

        • Mozgožrút opäť v akcii!
          • Mozgožrút opäť v akcii!

            5. 6. 2023

            16. 6. 2023 sa opäť majú možnosť stretnúť tí, ktorí majú záujem preveriť si svoje vedomosti, schopnosti či postreh. V tradičnom čase, o 17:30, sa stretneme, aby sme si poslednýkrát v tomto školskom roku preverili, ako nám ide spolupráca v tímoch. 
            Pozývame preto všetky tímy, ktoré súťažili doposiaľ, ale budeme sa tešiť aj novým tváram. Okrem klasického zhodnotenia večera vyhodnotíme aj doterajšiu mozgožrútsku ligu. 
            Záujemcov opäť prosíme o registráciu mailom/cez edupage.
            Už sa na Vás tešíme :)

        • Prímestský tábor
          • Prímestský tábor

            12. 6. 2023

            Krásny deň,

            Veselá veda organizuje v Turanoch  zábavný vzdelávací program na letné  prázdniny : Denný tábor Veselá veda. 

            Tábor je určený pre malých bádateľov predškolského veku a 1. stupňa ZŠ, ktorí radi preskúmavajú zákonitosti zo sveta prírodných vied. Na prázdniny 2023 si pre táborníkov pripravili dobrodružnú cestu plnú nových pokusov a poznatkov. Táborníci preskúmajú ľudské telo: Ako funguje srdce? Prečo máme v tele pečeň? Zistia, čo sa dá spoznávať v kuchyni (chute, farby a vône v potravinách). Vypravia sa tiež von za opeľovačmi. Budú skúmať, ako žijú a čo pre nás robia. A aj neživá príroda je zábava! Na konci, kto vie, možno niekto dostane aj našu najväčšiu cenu pre vedcov: "Veselovednú nobelovku". Pri ceste za Nobelovou cenou sa deti dozvedia mnoho zaujímavého o živote a objavoch jej nositeľov. Okrem pokusov, ktoré sa vykonávajú vo vnútri aj v teréne, je čas aj na hry, odpočinok, jednoducho užívanie leta a prázdnin.

             

            Termín a miesto: ZŠ Turany 10.7-14.72023 

             https://registrace.veselaveda.sk/tabor/

            Ďalšie informácie: 

            Tábor sa koná od pondelka do piatku, od 8:00 do 16:00. Je zaistený teplý obed, desiata a pitný režim, pomôcky a bádateľský denník pre každé dieťa. Súčasťou programu je 1 celodenný výlet

            Cena tábora 129 euro/týždeň. Je možné hlásiť sa na jednotlivé dni, pre prepočet ceny tábora je nutné kontaktovať usporiadateľa. V registračnom formulári si môžte pozrieť ďalšie termíny v rôznych mestách.

            https://registrace.veselaveda.sk/tabor/

            Ďakujeme a prajeme krásne dni.

          • SWAP KNÍH

            6. 6. 2023

            Milí spolužiaci,

            opäť máte možnosť zapojiť sa do výmeny kníh.

            Ako na to?

            1. Od 7. 6. do 9. 6. (od stredy do piatku) môžete doniesť najviac tri knihy na výmenu. Knihy musia byť vhodné pre deti a mládež, novšie, čisté a vo výbornom stave. Knihy prineste do školskej knižnice po vyučovaní v čase od 12.10 do 13.10. Za každú knihu dostanete žetón.
            2. V stredu 14. júna sa uskutoční výmenná burza -  SWAP KNÍH. Koľko kníh darujete do SWAPU, toľko kníh si budete môcť v stredu zo SWAPU aj zobrať výmenou za žetóny.
            3. V prípade, že si žiadnu knihu nevyberiete, žetóny si starostlivo uchovajte do ďalšej akcie.
            4. V prípade, že nejaké knižky ostanú, bude možnosť ich darovať školskej knižnici po konzultácií s pani učiteľkou Sabovou alebo budú súčasťou relaxačných zón.
        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

            8. 6. 2023

            Žiaci štvrtého ročníka sa v mesiaci máj  vybrali so svojimi triednymi učiteľkami a asistentkou Rebekou do Školy v prírode. Vďaka úžasným lesným pedagógom a horským sprievodcom si žiaci rozširovali svoje vedomosti v oblasti ekológie zážitkovou formou. Počas nenáročných turistických vychádzok sa deti oboznámili s históriou Ždiaru a Belianskych Tatier. Prešli si Monkovou dolinou, v ktorej našli ukrytý poklad. Po prechádzke Javorovou dolinou ich čakala odmena v podobe opekačky. Návštevou múzea Ždiarsky dom sa zoznámili so životom obyvateľov hôr - goralov a ich zaujímavou kultúrou. Od miestneho gorala si vypočuli goralské rozprávky a vyskúšali tradičný goralský tanec. A samozrejme nemohli sme si nechať ujsť pozrieť sa zblízka na bohatstvo podzemia Belianskej jaskyne. Náš výlet sme ukončili rozlúčkovou párty. V piatok sa žiaci unavení, no spokojní a plní nových zážitkov vracali domov za rodičmi s úsmevom na tvári. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

        • Literárna Orava
          • Literárna Orava

            7. 6. 2023

            31. mája sa žiaci 7. A triedy zúčastnili obľúbenej literárnej exkurzie na Oravu. Tentokrát nám spoločnosť robili žiaci 6. a 7. ročníka zo ZŠ Krpeľany.

            Navštívili sme rodný dom Martina Kukučína, MUDr. Mateja Bencúra v Jasenovej, obdivovali sme nádherný artikulárny kostolík v Leštinách, kde bol okrem iného krstený aj P. O. Hviezdoslav. O jeho živote a tvorbe sme sa veľa zaujímavého dozvedeli v múzeu v Dolnom Kubíne. Keďže počasie bolo ako na objednávku – nádherné a slnečné, veľmi sme sa tešili na plavbu loďou po Oravskej priehrade na Slanický ostrov.

            Teší nás, že prostredníctvom exkurzie sme nadviazali nové priateľstvá so žiakmi z Krpelian. Už teraz sa tešíme na náš ďalší spoločný výlet.

             Domov sme sa vrátili unavení, ale plní nezabudnuteľných zážitkov.

    • Kontakty

      • Základná škola Slovenského národného povstania
      • 0905 502 969
      • recepcia: 043/4271278 sekretariát: 043/4271270 zástupkyne: 043/4271272 zborovňa: 043 /4271273 jedáleň: 043/4271275
      • Partizánska 13 03852 Sučany Slovakia
      • 37812157
      • 2021672829
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje