• Čerstvé hlavičky
          • Čerstvé hlavičky

            12. 5. 2021

            Aj tento rok sme sa zapojili do projektu ČERSTVÉ HLAVIČKY spoločnosti Kaufland. Z tohto projektu naši žiaci dostávajú každý týždeň (počas celého školského roka) ovocie alebo zeleninu. 
            Tento rok sa bude hlasovať iným spôsobom. Hlasovanie bude prebiehať v termíne od 13.5.2021 do 23.6.2021 na stránke www.cerstvehlavicky.sk. Návštevník, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania sa na stránke pri prvej návšteve zaregistruje. Pokiaľ má už na stránke vytvorený účet, tak sa doň musí prihlásiť. Registráciu alebo prihlásenie návštevník vykoná až po vybraní školy, ktorej chce dať svoj hlas. Pri registrácií má na výber z troch možností: cez Facebook, cez Google Account alebo cez e-mail. Návštevník bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas škole, ktorú si návštevník zvolil pred zahájením registrácie. Odoslaný hlas sa danej škole ihneď pripočíta a poradie sa na stránke v reálnom čase upraví. Návštevník môže hlasovať za jeden deň iba jedenkrát. 
            Pokúsme sa spoločne znovu získať vitamíny pre našich žiakov.

        • Nástup do školy od 10. 5. 2021
          • Nástup do školy od 10. 5. 2021

            6. 5. 2021

            Konečne dobrá správa, od pondelka 10. 5. 2021 nastupujú všetci žiaci na prezenčné vyučovanie. Rozvrh, ktorý bude platný len budúci týždeň je už zverejnený. Od 17. 5. bude platiť pôvodný rozvrh hodín.

            Pri nástupe do školy podá zákonný zástupca žiaka čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, (č.8) potom podáva čestné vyhlásenie vždy, ak žiak vymešká viac ako 3 dni. Je možné podať cez edupage v časti Žiadosti/vyhlásenia. Prosím, aby ste si vyhlásenie dôkladne prečítali a podali len pravdivé vyhlásenie! Žiak bez čestného vyhlásenia nemôže nastúpiť na prezenčné vyučovanie!

            Do budovy školy budú žiaci vchádzať určenými vchodmi takto: 

            5. roč., 6. roč. a 7. A - vchodom B1 (vzadu pri telocvični)

            7. B, 8. roč. a 9. roč. - hlavným vchodom D2

            Žiaci v škole sú povinní mať prekryté horné dýchacie cesty, môžu použiť rúško, respirátor nie je v priestoroch školy povinný. Počas prestávok bude obmedzený pohyb po chodbách.

            Pre zaistenie bezpečného pobytu žiakov v škole je potrebné, aby všetci dôsledne dodržiavali pokyny vyučujúcich a nastavené pravidlá.

             

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

            17. 3. 2021

            pre školský rok 2021/22 sa uskutoční v dňoch 7. až 14. 4. 2021.

            Pre dodržanie epidemiologických usmernení je potrebné do 7.  4. 2021:

            1. Vyplniť prihlášku dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky prostredníctvom online formulára:
            1. Rezervovať si termín zápisu Vášho dieťaťa cez rezervačný systém:

            Na zápis je potrebné:

            • priniesť občiansky preukaz rodiča a rodný list dieťaťa,
            • preukázať sa platným negatívnym testom rodiča.

            V prípade, že sa zápis kvôli epidemiologickým opatreniam nebude môcť uskutočniť prezenčne, o ďalšom postupe Vás budeme informovať na webovej stránke našej školy a webovej stránke obce Sučany.

             

            Tešíme sa na Vás a najmä na Vaše deti!  

        • Súťaž
          • Súťaž

            9. 3. 2021

            Obec Sučany pri príležitosti 100. výročia narodenia Ruda Morica vyhlasuje pre deti a žiakov do 15r. súťaž: „Takto poznám Ruda Morica“.

            Deti a žiaci môžu ukázať, ako poznajú nášho rodáka, významného spisovateľa. Vítané sú kresby, maľby, básne, príbehy, fotografie, a tiež ďalšie tvorivé spracovania spomenutej témy – kreativite sa medze nekladú. K Vášmu dielu priložte aj popis ako a prečo znázorňuje Ruda Morica.

            Zapojiť sa je možné od15.3. do 27.3.2021, a  to doručením príspevku na obecný úrad, zaslaním e-mailu na adresu: kultura@sucany.sk, alebo prostredníctvom správy na Facebooku.

            Súťaži sa v troch vekových kategóriách: predškoláci, I.stupeň ZŠ , II. stupeň ZŠ. Prosíme uviesť meno a vek autora. Vyhrať môžete knihy Ruda Morica, darčekové predmety obce Sučany a hlavnou výhrou v každej kategórii je jazda v hasičskom vozidle.

            Víťazov vyberie komisia kultúry a športu a budú zverejnení na webe a FB obce a v NSZ.  Podrobnosti súťaže sú zverejnené na web stránke obce.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

            8. 3. 2021

            Milí žiaci a žiačky, rodičia!

            Aj tento rok je tu možnosť prihlásiť sa do najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže na svete Matematický klokan.

            Termín súťaže je stanovený na 19. – 23. apríl 2021. Závisí od aktuálnej situácie v školách či súťaž bude v papierovej alebo on-line podobe v uvedenom termíne. Ak sa vrátime do škôl, budete súťažiť papierovo. Ak nie, pripojíte sa z domu online. Zapojiť sa môžu aj prváci, zadanie im bude čítať učiteľ. V prípade online testu si budú môcť vypočuť nahrávku.

            Do súťaže sa možno prihlásiť do 14. marca.

            V prípade záujmu popros rodiča nech Ťa prihlási na https://matematickyklokan.sk/forms/prihlaska-pre-ziakov.php

            Po prihlásení dostaneš údaje na zaplatenie štartovného a súťažný kód. Štartovné 4 € je malá investícia do Tvojho vzdelania, ktorá sa Ti určite vráti. Skúsenosti zo súťaže sa Ti zídu pri dôležitých testovaniach alebo na prijímacích skúškach. Každému žiakovi zostane na súťaž spomienka v podobe krásneho diplomu a darčeka. Tí najúspešnejší dostanú zaujímavú cenu. Päť šťastlivcov získa v žrebovaní mobil.

            Žiaci prvého stupňa sa môžu do súťaže prihlásiť v škole u svojej triednej pani učiteľky.

            Všetko nájdete na webe https://matematickyklokan.sk/. Informácie o súťaži, termíny, prihlášku aj skúšobné úlohy.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

        • Obnovenie vyučovania
          • Obnovenie vyučovania

            5. 3. 2021

            Vážení rodičia,

            od 8. 3. 2021 bude na našej škole (na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR) obnovené prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. stupňa a špeciálnych tried.

            Žiak sa pri nástupe do školy musí preukázať Čestným vyhlásením rodiča o bezinfekčnosti, ktorého súčasťou je aj Kópia potvrdenia o negatívnom výsledku testu na Covid-19 alebo potvrdenie o výnimke.

            • Príloha č. 11/a – 1. stupeň,
            • Príloha č. 8/a – 2. stupeň špeciálnych tried

            Čestné vyhlásenie môžete podať elektronicky prostredníctvom EduPage,  v nevyhnutnom prípade papierovou formou (tlačivá si môžete prevziať v škole dnes do 15:30 hod. alebo v pondelok od 6:00 hod.)

            Vstup žiakov do školy bude možný cez obidva predné vchody, aj cez vchod pri telocvični. Prosíme Vás o zabezpečenie ochranných rúšok pre vaše deti (dajte im do tašky aj náhradné rúška).

            Žiaci, ktorých rodičia prihlásili na stravovanie prostredníctvom  formulára Záujem o prezenčné vyučovanie od 8. 3. 2021, budú na stravovanie automaticky prihlásení, pokiaľ chcete prihlásenie zmeniť, urobte tak cez záložku Jedálny lístok na EduPage.

            Vyučovanie žiakov, ktorí nenastúpia na prezenčnú výučbu bude prebiehať dištančne. Úlohy a preberané učivo budú týmto žiakom vyučujúci zasielať cez EduPage. Vypracované úlohy budú žiaci posielať vyučujúcim na kontrolu.

        • Pytagoriáda - školské kolo
          • Pytagoriáda - školské kolo

            19. 1. 2021

            V dňoch  9. - 10. 12. 2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Žiaci 3. - 8. ročníka si zmerali sily v rýchlosti a pohotovosti riešenia 15 matematických úloh. Tretiaci a štvrtáci absolvovali súťaž prezenčne v škole, starší žiaci súťažili online. Žiaci, ktorí správne vyriešili najmenej 10 úloh sa stali úspešnými riešiteľmi súťaže.

            Všetkým účastníkom ďakujeme za účasť na matematickej Pytagoriáde.

            Gratulujeme úspešným riešiteľom školského kola a postupujúcim žiakom do okresného kola budeme držať palce.

             

            Úspešní riešitelia

            Adrián Bella 3. A

            Matej Kamenský 3. A

            Nikola Domiňaková 3. A

            Nela Vitešníková 3. B

            Samuel Adamčík 4. A

            Barbora Buknová  4. A

            Samuel Letavaj 4. A

            Dávid Lacko 4. C

            Miroslava Pečalková 4. C

            Liliana Svitačová 4. C

            Benjamín Barčík 5. A

            Nelly Bednárová 5. A

            Lukáš Beláčik 5. A

            Jakub Bella 5. A

            Alexander Šonkol 5. A

            Valerio Tomka 5. A

            Lucia Belanová          5. B

            Tomáš Beniač 5. B

            Kristína Anna Buzinkayová 5. B

            Tereza Giertová 5. B

            Peter Kuchťák 5. B

            Lea Maňková 6. A

            Tatiana Šinglárová 6. A

            Marek Bolibruch 6. B

            Nina Hlavatá 7. B

        • Naše šikovné deviatačky - slovenský jazyk
          • Naše šikovné deviatačky - slovenský jazyk

            15. 1. 2021

            Len pred pár dňami sme vstúpili do nového roku 2021. Je to príležitosť obzrieť sa späť a bilancovať, čo sa nám podarilo dosiahnuť.

            Aj napriek dištančnej forme vyučovacieho procesu, keďže máme šikovných deviatakov, snažili sme sa zapojiť do niektorých súťaží a  získali sme viacero pekných umiestnení.

            Po prvýkrát sme sa zapojili do súťaže Paulinyho Turiecliterárna súťaž študujúcej mládeže vo vlastnej tvorbe. Bývalá žiačka našej školy Silvia Benková sa umiestnila na krásnom 2. mieste v I. kategórii poézia /vyhodnotenie prišlo až v tomto šk. roku/.

             Júlia Hüberová, žiačka 9. A triedy sa v novembri zúčastnila /on-line/ okresného kola Olympiády zo slovenského jazyka. Umiestnila sa na krásnom 3. mieste /od víťazstva ju delil len 1 bod/.

            A hovorí sa: „Do tretice všetko dobré“ – platí to aj v našom prípade. Každý rok sa snažíme zapojiť do náročnejšej súťaže Hodžov novinový článok. Ako sme boli úspešní? Po prvýkrát sme mali ocenené až 3 práce. Opäť Júlia Hüberová sa umiestnila v zlatom pásme a práce Kataríny KozákovejMichaely Paškovej /9. B/ boli ocenené v bronzovom pásme. Veľmi nás potešila aj pochvala od nášho pána starostu.

            K úspechu srdečne blahoželáme. Ďakujeme za šírenie dobrého mena našej školy.

          • Vzdelávanie od 11. 1. 2021

            7. 1. 2021

            Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu a rozhodnutie ministra školstva bude od 11. 1. 2021 prebiehať vyučovanie pre všetkých žiakov školy len dištančnou formou (žiaci nenastúpia do školy). Návrat do školy je plánovaný podľa priloženej tabuľky. Informácie o testovaní žiakov a zákonných zástupcov vám budú včas oznámené.

    • Kontakty

      • Základná škola Slovenského národného povstania
      • 0905 502 969
      • recepcia: 043/4271278 sekretariát: 043/4271270 zástupkyne: 043/4271272 zborovňa: 043 /4271273 jedáleň: 043/4271275
      • Partizánska 13 03852 Sučany Slovakia
      • 37812157
      • 2021672829
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje