• Úspešná riešiteľka súťaže Fazuľkova

            27. 3. 2024

            Dňa 21. 3. 2024 bol termín na odovzdanie vyriešenej tajničky z nového čísla časopisu Fazuľkovo. Do školskej jedálne za nami dobehla ako prvá Klaudia Čechová z 3. A. Všetky odpovede mala vyriešené správne. Neváhali sme a odovzdali sme jej výhru, odfotili sme sa s ňou a pogratulovali sme jej. V nasledujúcom čísle Fazuľkova môžeš vyhrať práve ty! Termín odovzdania bude zverejnený v úvodníku časopisu.

            Karolína Kunochová, redakčná rada Fazuľkova

        • Spoznaj Turiec - Sučiansky hrad
          • Spoznaj Turiec - Sučiansky hrad

            22. 3. 2024

            Po zime-nezime sme v poobedňajších hodinách v piatok 15. 3. 2024 pokračovali so žiakmi 3. a 4. ročníka v spoznávaní hradov nášho Turca. Tentokrát sme sa vybrali na Sučiansky hrad. Alebo teda na to, čo po ňom ostalo. Pretože hrad v súčasnosti predstavujú chabé zvyšky muriva, vysoké sotva 20 cm, priekopa a záseky v skale. Ale neumenšovalo to našu radosť z pekného, nie veľmi náročného výstupu naň. A počasie nám naozaj prialo.

            Naším východzím bodom bola obec Podhradie, nad ktorou sa zvyšky Sučianskeho hradu nachádzajú. Hrad leží na vrchole kopca Smrekové v nadmorskej výške 890 m n. m. A tak našich žiakov čakalo zdolať výškové prevýšenie 430 metrov, čo však hravo zvládli.

            Počas výstupu sa mohli občerstviť čerstvou vodou z dvoch studničiek. Pri jednej z nich dokonca spozorovali aj salamandru škvrnitú. A na najvyššom bode nás čakal príjemný čas ochutnávky toho, čo si kto doniesol a hore aj vyniesol.

            Zostup do Podhradia bol určite rýchlejší ako výstup a ani nevieme, ako a boli sme späť v obci. Niektorí viac, iní menej unavení, ale všetci šťastní a spokojní, že sme tento slnečný deň mohli prežiť spoznávaním nášho okolia. A už teraz sa tešíme na jeho ďalšie pokračovanie.

            Samozrejme, pozývame aj ďalších tretiakov a štvrtákov, aby sa tiež presvedčili o tom, čo sme my v tento deň nielen na jednej tabuľke čítali, ale aj sami zakúsili:

            ,,Odtrhol som kvetinu a ona mi zvädla.

            Chytil som motýla, zomrel mi v dlani.

            Až potom som pochopil, že krásy sa treba dotýkať srdcom.“

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Sučiansky hrad.

        • Úspešní recitátori
          • Úspešní recitátori

            22. 3. 2024

            Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a s finančnou podporou Národného osvetového centra a mesta Turčianske Teplice pripravilo 70. ročník regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, Vajanského Martin – Hviezdoslavov Kubín 2024.

            Našu školu reprezentovali víťazi jednotlivých kategórii školského kola. Medzi mladšími žiakmi sme mali významné umestnenia:

            V I. kategórii (žiaci 2. - 4. ročníka) získal Daniel Moncel zo 4. A v prednese poézie 1. miesto a bude nás reprezentovať v krajskom kole súťaže. V rovnakej kategórii, v próze, náš žiak Šimon Fojtík (4. B) získal čestné uznanie poroty. 
            Ďakujeme všetkým žiakom za reprezentáciu a Danielovi držíme palce v krajskom kole súťaže. 

        • Prvá pomoc
          • Prvá pomoc

            22. 3. 2024

            14. 3.2024 k nám prišli študenti medicíny, aby nás oboznámili s prvou pomocou. Rozdelili si nás na tri skupiny. V prvej skupine sme si vyskúšali, ako zachrániť život dusiacemu sa človeku.
            V druhej skupine sme si vyskúšali, ako sa správne robí KPR a aj sme si pri tom zaspievali:)
            V tretej skupine sme sa naučili rozpoznať zlomeninu a znehybniť končatinu v prípade zlomeniny.
            Všetkým sa to veľmi páčilo a radi by sme si to všetci znova zopakovali.

            Žiaci 7. ročníka

        • Školský Mozgožrút
          • Školský Mozgožrút

            22. 3. 2024

            V marci sme sa opäť stretli, aby si jednotlivé tímy zmerali svoje vedomosti v školskom kvíze. Teší nás, že v každom kole vidíme nové tváre. Víťazmi sa tentokrát stal tám BaKieho, druhé miesto obsadili nováčikovia Výletníci a na 3. mieste skončili naše stálice - Štúrovci. Do konca školského roka ešte stihneme pár kôl, na ktoré sa už teraz tešíme :)

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

            7. 3. 2024

            Riaditeľské voľno žiakov 5. - 8. ročníka Základnej školy Slovenského národného povstania

             

            V zmysle § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov  v znení neskorších  predpisov Vám oznamujem, že udeľujem  

            dňa 20. marca 2024

            riaditeľské voľno žiakom 5. – 8. ročníka ZŠ

            z dôvodu plynulého zabezpečenia Testovania 9 - 2024.

            Žiaci 1. stupňa budú mať riadne vyučovanie, rovnako ŠKD bude v prevádzke.

               

            Sučany 7. 3. 2024

                                                     Mgr. Petra Zacharová, MBA

                                                                                               riaditeľka školy

        • Úspešná dejepisná olympiáda
          • Úspešná dejepisná olympiáda

            13. 3. 2024

            Naši žiaci sú veľmi šikovní a každoročne to dokazujú vo viacerých predmetových olympiádach. Na tohtoročnej dejepisnej našu školu reprezentovali štyria žiaci - Dávid Rataj, Eliška Pohlová, Jonatan Socháň a Marek Gejdoš. Okresné kolo bolo veľmi náročné a pozostávalo z troch častí - monotematickej, v rámci ktorej sa museli naučiť skutočne rozsiahle informácie o pridelených hradoch Slovenska, učiva aktuálneho ročníka a regionálnej časti, v rámci ktorej museli rozproznávať historické budovy a osobnosti Turca či priradiť erby k obciam, ktoré ich nosia ako svoj symbol. Všetci žiaci nás úspešne reprezentovali, no dvom sa darilo predsa len trošku viac - Dávidovi Ratajovi a Jonatanovi Socháňovi. Obaja chlapci vyhrali vo svojej kategórii 3. miesto, čím sa dostali na stupienok víťazov a mohli si tak prevziať ocenenia. Bohužiaľ, postupové sú len prvé dve miesta. Aj to je však motiváciou do budúceho roka, kde sa naši žiaci pokúsia získať ešte cennejšie miesta. Všetkým vyššie spomenutým ďakujeme za reprezentáciu a všetkým žiakom, ktoré súťažia v ďalších predmetových olympiádach, držíme palce. 

        • Bratislava opäť inak
          • Bratislava opäť inak

            13. 3. 2024

            Každoročne sa žiaci ôsmeho ročníka v rámci exkurzie z finančnej gramotnosti dostanú do Národnej banky Slovenska a Národnej rady Slovenskej republiky. Inak tomu nie je ani v tomto školskom roku. V pondelok skoro ráno sa naši ôsmaci vybrali vlakmi do Bratislavy, aby si spravili príjemnú prechádzku okolo budovy RTVS k budove Národnej banky SR. Vedeli ste, že kedysi bola táto budova najvyššou na Slovensku? Najskôr sme prešli bezpečnostnými kontrolami na prízemí a na tomto poschodí sme sa stretli so zástupcom banky, ktorý nám porozprával o financiách, fungovaní banky, ale aj o vzniku NBS. Najviac nás zaujala časť o falošných peniazoch. Naučili sme sa, ako ich rozpoznať a na čo si dávať pozor, aby sme sa nestali obeťou podvodu. Pozreli sme si výstavu venovanú euru a zistili, že eurobankovky nie sú vyrábané z papiera, ale z bavlny, rovnako ako naše tričká. Viete, koľko rokov je v obehu jedna bankovka? Sú to len štyri roky, po ktorých je tak znehodnotená, že akonáhle sa dostane do banky, tá ju skartuje. Skartované peniaze sa potom špeciálnym spôsobom spaľujú. Po týchto zaujímavých informáciách sme nastúpili do viacerých výťahov, ktoré nás previezli na najvyššie poschodie. Kedysi boli tieto výťahy také rýchle, že ľuďom, ktorí sa v nich viezli, prichádzalo nevoľno, preto ich, našťastie, spomalili a my sme cestu hore zvládli bez problémov. Na najvyššom poschodí sa nám ukázal výhľad na celú Bratislavu a okolie. A bolo veru čo pozerať. Keďže sme na výlete v Bratislave boli už niekoľkokrát, zhora sme hľadali budovy, v ktorých sme už boli. Následne sme sa presunuli do jedálne banky, aby sme si s ostatnými pracovníkmi pochutnali na výbornom obede. Po ňom sme sa prešli Starým Mestom a vyšli k hradu. Pri ňom sa totiž nachádza Národná rada Slovenska – parlament. Keďže je tesne pred voľbami, v parlamente práve nebývajú schôdze, to však znamenalo, že sme si mohli pozrieť všetky dostupné priestory. A tak sme sa prešli popri bustách známych dejateľov, vďaka ktorým sa formovala naša republika – Od J. M. Hurbana, A. Hlinku až po M. R. Štefánika. Zblízka sme si obzreli národné symboly a prešli na poschodie budovy, kde nás očarili nádherné obrazy od Albína Brunovského, ktoré boli vytvorené špeciálne pre túto budovu. Sú namaľované na dreve a symbolizujú slovenskú krajinu. Najzaujímavejšou časťou však bola rokovacia sála, ktorú sme doposiaľ videli len v televízii. Naživo je teda omnoho menšia. Pán sprievodca nám o nej porozprával zaujímavosti, zistili sme, podľa čoho sa prideľujú miesta jednotlivým poslancom, ale aj rôzne „pikošky“ o parlamente a situáciách, ktoré sa v ňom odohrali. Po prehliadke sme sa prešli okolo vojenského cintorína na Slavíne a zišli sme do Mariánskeho údolia, aby sme videli, že aj uprostred obývanej časti mesta môže byť pútnické miesto. Plní dojmov a nových informácií sme nasadli na vlak domov, aby sme sa vo večerných hodinách vrátili z ďalšej veľmi obohacujúcej exkurzie.

            Žiaci 8. B

        • Ide, ide vláčik (ŠT2)
          • Ide, ide vláčik (ŠT2)

            7. 3. 2024

            Už svätý Augustín v 4. - 5. storočí povedal: ,,Svet je kniha a tí, ktorí necestujú, čítajú iba jednu stranu.“ A keďže naši žiaci ŠT2 nechcú čítať iba jednu stranu, snažia sa každý mesiac so svojou triednou pani učiteľkou a pani asistentkou spoznávať naše krásne Slovensko.

            V mesiaci marec sa, v stredu 6.3.2024, vybrali na Kysuce, a konkrétne do Kysuckého múzea v Čadci. Priame vlakové spojenie nám umožnilo byť rýchlo v tomto mestečku, ktoré sa spája aj s výstavbou Košicko-bohumínskej železnice. A práve výstava ,,Ide, ide vláčik“, zameraná na históriu železničnej dopravy na Kysuciach, spojená s tvorivou dielňou, bola našim cieľom.

            Všetkých žiakov zaujali predovšetkým elektrické modely vlakov, ktoré by vedeli veľmi dlho sledovať. Samozrejme, nikto z nich neobišiel drevený vláčik s originálnymi železničiarskymi doplnkami bez toho, aby si na ňom neurobil fotku. A záver našej návštevy v Kysuckom múzeu v Čadci vyplnila tvorivá dielňa, počas ktorej si každý žiak vyrobil vlastný vláčik.

            Prežili sme pekný, radostný a obohacujúci čas i vďaka milým zamestnankyniam múzea, a určite sa sem ešte radi vrátime. Navštívili sme tu aj veľkonočnú výstavu, ktorá bola tvorená výrobkami vyrobenými šikovnými ľuďmi z Kysúc. Niektoré výtvory nás tak veľmi oslovili, že sme si ich aj zakúpili do našich domovov.

            Čas, ktorý nám ostával, sme vyplnili niektorí v blízkej cukrárni a tí, ktorí nechceli zákusok, sa vyšantili na miestnom detskom ihrisku s pekným altánkom.

            Plní nových dojmov sme sa vrátili do Sučian a už teraz sa tešíme, kam nás naše túlavé topánky zavedú v apríli 😊.

            Ivana Gabrišová

        • Týždeň slovenských knižníc
          • Týždeň slovenských knižníc

            6. 3. 2024

            Marec je známy ako mesiac kníh, a práve preto slovenské knižnice organizujú podujatie Týždeň slovenských knižníc, v rámci ktorého uskutočňujú rôzne zaujímavé prednášky, workshopy či besedy. Na jednej takej sa zúčastnili aj žiaci ôsmeho ročníka, ktorí navštívili Slovenskú národnú knižnicu. Najskôr si prezreli jej priestory a zoznámili sa  činnosťami a službami, ktoré táto knižnica ponúka, aby sa následne usadili v príjemných kreslách konferenčnej sály a zapojili sa do kvízu kritického myslenia, ktorý si pre nich pripravil Ján Markoš, slovenský šachový veľmajster, autor viacerých kníh a učiteľ kritického myslenia. Zaujímavou formou vtiahol našich žiakov do problematiky internetu, ovplyvňovania ľudí a spoločnosti. Žiaci si vyskúšali, či veria médiám, či vedia zhodnotiť fakty a prísť na to, ako sa nás snažia médiá oklamať/manipulovať. Prednáška bola spojená s diskusiou, do ktorej sa naši žiaci aktívne zapájali a na jej konci bol ocenený najlepšie odpovedajúci účastník, ktorým sa stal Adam Vojtko z 8. A. Za svoje logické uvažovanie bol ocenený novým CD speváčky Jany Kirschner. Po prednáške sa program neskončil. Keďže ôsmaci na dejepise, ale aj literatúre, preberajú obdobie slovenského národného obrodenia, ktoré veľmi úzko súvisí s mestom Martin, prešli sa a zastavili pri najvýznamnejších inštitúciách, ktoré v 19. storočí ovplyvňovali tok našich dejín. Zažili tak príjemný slnečný deň, v ktorom si prepojili teoretické vedomosti s reáliami okolo nás.

             

        • Exkurzia o klimatických zmenách a vplyve módneho priemyslu – fast fashion - na životné prostredie
          • Exkurzia o klimatických zmenách a vplyve módneho priemyslu – fast fashion - na životné prostredie

            6. 3. 2024

            Keby sa každý z nás pozrel do svojho šatníka a vytriedil veci, ktoré nepoužíva, spoločne by sme iste nazbierali peknú kopu pre nás nepotrebného oblečenia. Nové kúsky, ktoré vidíme v obchodoch, nás často zaujmú na prvý pohľad a kúpime si ich bez ohľadu na to, či ich potrebujeme. Viete, že v súčasnosti je módny priemysel druhý na svete (po ropnom) v znečisťovaní našej Zeme? Kým sa vyrobí jedno tričko, spotrebuje sa veľmi veľa vody, farbív, obsahujúcich rôzne škodlivé látky a kým sa dostane do konkrétneho obchodu, stojí to veľa ďalších faktorov, ako napríklad doprava, ktoré tiež prispievajú k znečisťovaniu ovzdušia, ktoré je nesmierne zamorené. Preto sa naši ôsmaci šli pozrieť do skladov známej siete Humana, kde im pracovníčky ukázali, kto sa podieľa na tom, aby si tričko mohli kúpiť. Okrem toho nás však poučili o tom, že pomôcť sa dá, a to napríklad tak, že budeme svoje šatstvo triediť a budeme využívať smetné nádoby, ktoré sú na to určené, aby sa ďalej recyklovalo. Prešli sme všetkými triediacimi linkami, kde zamestnankyne triedia oblečenie do 28 skupín podľa udržateľnosti, a tie ďalej rozposielajú po celom svete. V lisovni sa všetky oblečenia rovnakej triedy zlisujú do kociek, aby boli ľahšie skladovateľné a mohli sa rozposlať do cieľovej destinácie. Ak je aj odev úplne poškodený, ešte stále sa dá použiť na výrobu handier alebo hračiek pre domácich miláčikov. Sami sme sa takéto hračky naučili vyrábať. Zistili sme, že aj v second handoch sa dajú nakúpiť kvalitné kúsky a naučili sme sa rozoznávať tovar podľa tried kvality. Firma Humana sa okrem triedenia oblečenia a hračiek zaoberá aj podporou a vzdelávaním rôznych komunít, vo svete má viac ako 10 000 dobrovoľníkov, ktorí sa snažia zlepšiť podmienky v rozvojových krajinách. Dozvedeli sme sa naozaj zaujímavé veci a aj takýmto spôsobom sme si obohatili vyučovací proces.

            Žiaci 8. B

             

          • Súťaž ENGLISHSTAR

            27. 2. 2024

            Milí žiaci,

            aj tento rok máte možnosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže ENGLISHSTAR.

             

            Je to súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl a 8.ročných gymnázií. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov. Súťaž umožní žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie a poskytovať učiteľom anglického jazyka materiály využiteľné na zatraktívnenie a skvalitnenie vzdelávania.

             

            Súťaž bude prebiehať dňa 25.4.2024. Zúčastniť sa môžu žiaci 1. – 9. ročníka. V prípade záujmu kontaktujte Vášho vyučujúceho anglického jazyka do konca marca. Štartovné je 5,20 Eur a prihlásenie je záväzné.

             

            Viac informácií o súťaži, ako aj vzorové testy nájdete na http://www.englishstar.sk/

             

            Tešíme sa na Vašu účasť.

             

          • Príprava jedál s "nemčinou"

            16. 2. 2024

            Naši žiaci sa zišli v učebni, ale tentoraz nie len na klasickú hodinu nemeckého jazyka, ale na skutočný zážitok - varenie. V rámci vzdelávania sa rozhodli pre nekonvenčnú metódu, ktorá mala spojiť ich záujem o nemecký jazyk s praktickou zručnosťou varenia. Samotné varenie sa stáva prostredím, kde žiaci môžu prejaviť svoju kreativitu a spoluprácu. Rozdelení do tímov sa pustia do prípravy jedál pod vedením pani učiteľky, ktorá zároveň upriamuje ich pozornosť na používanie nemeckých slov a fráz. Pri príprave Menu ako Vorspeise, Eintopf, Pizzaschnecken a Mohn - Kirschkuchen mit Streusel sa učia nielen o kultúre a tradíciách nemeckej kuchyne, ale aj o dôležitosti komunikácie a tímovej práce. Po ukončení varenia nasleduje spoločná degustácia, počas ktorej sa žiaci navzájom rozprávajú o svojich zážitkoch, ktoré nadobudli. Tento inovatívny prístup k výučbe nemeckého jazyka nielenže zvyšuje motiváciu a záujem žiakov, ale tiež ich pripravuje na reálne situácie, v ktorých by mohli nemecký jazyk v budúcnosti používať.

            Varenie sa tak stáva nielen spôsobom, ako sa zlepšovať v cudzom jazyku, ale aj príležitosťou na tvorivú a interaktívnu výučbu.

             

            Ďakujeme za inšpiratívnu a zaujímavú hodinu!

            Žiaci z 8. B

        • Vajanského Martin
          • Vajanského Martin

            15. 2. 2024

            Už dlhé desaťročia každoročne na jar prebieha súťaž v prednese poézie a prózy, ktorá je na celom Slovensku známa ako Hviezdoslavov Kubín. V regióne Turiec má pomenovanie Vajanského Martin, na počesť významného slovenského spisovateľa, ktorý u nás prežil celý život – Svetozára Hurbana Vajanského.

            Aj u nás v škole sa stretli šikovní žiaci, aby nám zarecitovali vybrané diela a vniesli tak život do napísaného tetu. Verte, že nie je jednoduché postaviť sa pred odbornú porotu a spolužiakov z iných tried. Naši recitátori sa s tým však výborne popasovali, ale ako to už v súťažiach býva, ocenené mohli byť len prvé tri priečky. O ne sa tentokrát podelili títo žiaci:

            I. kategória (žiaci 2. – 4. ročníka)

            Próza:  1. miesto: Šimon Fojtík (4. B)

                         2. miesto: Annika Káčerová (4. A)

            Poézia: 1. miesto Daniel Moncel (4. A)

                         2. miesto Barbora Pančáková (4. A)

                         3. miesto: Zoja Buociková (3. A)

                         3. miesto: Lucia Kroščenová (4. A)

            II. kategória (žiaci 5. – 6. ročníka)

            Próza:  1. miesto – Nikola Domiňáková (6. A)

                         2. miesto – Dávid Rataj (6. A)

                         3. miesto – Juliana Volnová (5. B)

            Poézia: 1. miesto – Šimon Matejka (5. A)

                          2. miesto – Matej Kamenský (6. A)

            III. kategória (žiaci 7. – 9. ročníka)

            Próza:   2. miesto – Nina Olešová (8. A)

                          3. miesto – Kristína Anna Buzinkayová (8. B)

            Poézia:  2. miesto – Ema Ťaptíková (8. B). Lukáš Beláčik (8. A)

                          3. miesto – Katarína Cicková (8. B), Viktória Mutňanská (7. C)

            Recitátori a recitátorky, ktorí/é skončili na 1. miestach, nás budú v marci reprezentovať na regionálnom kole. Všetci im držíme palce.

             

        • Valentín
          • Valentín

            13. 2. 2024

            Čoskoro – presne 14. februára – sa svet zahalí do ružovej a červenej farby a najobľúbenejším geometrickým tvarom bude srdce.

            Cisár Klaudius II. zakázal budúcim vojakom uzatvárať manželstvá z obavy, že by títo muži nedosahovali v armáde také dobré výsledky ako slobodní muži. Podľa niektorých legiend cisár dokonca všetky zasnúbenia a manželstvá zrušil. Valentín však tajne sobášil zamilované páry kresťanským obradom. Porušenie zákazu bolo dôvodom, prečo dal cisár Valentína uväzniť a popraviť.

            Pred svojou popravou vraj Valentín stihol prinavrátiť zrak a sluch postihnutej dcére svojho žalárnika a podľa novšej legendy sa kňaz a dievča do seba zamilovali. Traduje sa, že Valentín poslal deve pred smrťou lístok s nápisom „Od Tvojho Valentína“.

            Tak, ako býva našou krásnou tradíciou, aj tento rok môžete vyjadriť svoju lásku, obdiv a poďakovanie niekomu, na kom Vám záleží a koho máte radi – vhodením do valentínskej schránky, ktorá je umiestnená vedľa zborovne.

            V stredu, 14. februára, budú naše šarmantné Valentínky rozdávať poštu. Kto chce, môže prísť v tento deň oblečený do červenej alebo ružovej farby.

             

            Váš školský parlament

        • Kvízový piatok
          • Kvízový piatok

            12. 2. 2024

            V piatok 9. 2. 2024 sa po dlhšej odmlke, spôsobenej rôznymi inými aktivitami, ktoré sme mali v škole, stretli priaznivci súťaže Školský Mozgožrút, aby si v príjemnej atmosfére opäť preverili svoje vedomosti, zabavili sa a strávili pohodový piatočný podvečer. Toto kolo bolo veľmi vyrovnané a až do poslednej chvíle sme nevedeli, kto bude víťazom. Napokon sa na stupeň víťazov dostal aj nový tím, ktorý sa súťaže zúčastnil prvýkrát. Aj to môže byť inšpiráciou pre Vás, ktorí ešte stále zbierate odvahu, aby ste sa nášho kvízu zúčastnili - šancu má naozaj každý a pripojiť sa môžete v ktoromkoľvek kole - napríklad aj v marci :)

    • Kontakty

      • Základná škola Slovenského národného povstania
      • 0905 502 969
      • recepcia: 043/4271278 sekretariát: 043/4271270 zástupkyne: 043/4271272 zborovňa: 043 /4271273 jedáleň: 043/4271275
      • Partizánska 13 03852 Sučany Slovakia
      • 37812157
      • 2021672829
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje